NEPŘEHLÉDNĚTE:

NEPŘEHLÉDNĚTE:

Regionální kolo Hlídek mladých zdravotníků

2019_345_hmz_kraj29. května 2019 opět vyrazili naši mladí zdravotníci poměřit své znalosti a dovednosti v poskytování  první pomoci. Kam tentokrát? Jejich cesta vedla do Svitav, kde se konalo regionální kolo soutěže Hlídek mladých zdravotníků pro Pardubický a Královéhradecký kraj.

Ve sportovní hale Na střelnici se sešly vítězné hlídky oblastních kol. Po slavnostním zahájení soutěžící a rozhodčí slíbili, že budou jednat ve stylu „fair play“ a mohlo se začít. Naše hlídka prvního stupně bojovala ve složení:  Natálie Jarkovská, Sofie Učíková, Petra Knížková, Zlata Zahradníková a Vojtěch Brandejs.

Pro soutěžící byla připravena stanoviště s věrně znázorněnými situacemi, s nimiž se mohou v běžném životě nečekaně potkat.  Vedle povinných disciplín plnili zdravotníci volné disciplíny, které byly zaměřené na zdravovědu, dopravní výchovu nebo historii ČČK.

Náš tým se opravdu snažil, bojoval ze všech sil, přestože ve velké konkurenci neobsadil žádné medailové místo, zaslouží si pochvalu. Všichni ukázali, že si dovedou poradit a dokáží pomoci zraněnému člověku, což je v životě velmi důležité.

Během soutěžního klání mohly děti navštívit místní hasičský sbor, kde si prohlédly vozový park, technické vybavení  a dozvěděly se něco o práci hasičů.

Zdravotníci, zasloužíte si pochvalu a díky za skvělou reprezentaci školy, tentokrát i okresu Rychnov nad Kněžnou.

Děkuji všem zdravotníkům za celoroční práci.

více fotografií

Mgr. Ladislava Vaňková

Aktualizováno: 5.6.2019 — 8:54

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Základní škola a mateřská škola Častolovice © 2021
Facebook
Instagram