Noc ve škole – 3.A

2019_3A_nocV pondělí 20. června 2019 se proměnila učebna třídy 3. A v obrovskou ložnici a hernu.  Ptáte se proč? Chtěli jsme nějak pěkně zakončit naše společné tříleté soužití.   Zvítězila myšlenka nocování ve škole.

Sešli jsme se o půl šesté večer před školou.  Už na první pohled bylo vidět, že někteří si s sebou sbalili „celý“ pokojíček. Příchod jsme zdokumentovali společným fotem a odebrali jsme se do naší třídy. Protože kde jinde bychom měli strávit noc, než právě ve třídě, ve které jsme spolu prožili tři školní roky.

Po uložení batožiny jsme se hned pustili do her a soutěží.  Nejprve jsme si zahráli společnou hru Pešek a Mrkanou. Hned potom jsme se pustili do soutěžního klání.  Vyzkoušeli jsme si svoji přesnou mušku v hodu šipkou. Některé výkony byly přinejmenším překvapivé. Další společnou aktivitou byla hra s padákem, kde jsme se přesvědčili, že se umíme společně sehrát.  Naši zábavu ztěžoval horký vzduch, celý den bylo skoro třicet stupňů a třída se nedala vyvětrat. Dali jsme si tedy pauzičku na občerstvení, zchladili jsme se ve školní cvičné kuchyňce, kde jsme také pokračovali v turnaji v šipkách. Potom si někteří chvíli oddechli při stolních hrách, kartách či hrách na vlastním tabletu, jiní si s chutí zahráli ping pong.  Následovalo další klání, tentokrát v kuželkách.  Hrálo se několik kol, turnaj se dohrával až druhý den ráno. Ukázalo se, že to vůbec nebylo jen tak, ale všichni „kuželkáři“ to zvládli výtečně.  A herní večer pokračoval živým pexesem, při kterém jsme se skvěle bavili.   Čas neúprosně utíkal, začali jsme se chystat do hajan. Museli jsme rozmotat karimatky, nachystat spacáky, naklepat polštářky a vykonat trochu večerní hygieny. K údivu všech bylo ještě noční pyžamové překvapení s odměnou a pak hned šup do spacáku. Na dobrou noc jsme si pustili „Večerníček“.  Tak dobrou noc a pokračování až ráno.

Probouzení do úterního rána bylo plné očekávání z dalšího programu, nebo bude učeníčko?  Nejdříve přeci hygoška, sbalení spacáků a hurá na snídani. Ve školní kuchyňce jsme si pochutnávali na čerstvých rohlíčkách, marmeládičce, čajíčku a napečených bábovkách od maminek, mňam. Potom jsme se vrátili do třídy a pokračovali v naší rozjeté akci. Následovalo dohrání kuželek, spočítání bodíků a rozdání cen.  Teď už nás čekal společný školní program, kterým byl projekt žáků druhého stupně.

Bylo to moc fajn! Byli skvělí, chovali jste se k sobě kamarádsky, užívali jste si společně strávený čas. Buďte dál taková dobrá parta kamarádů. Nerada se s vámi loučím, ale takový je život. Budeme se dál ve škole potkávat, a kdykoliv budete něco potřebovat, máte u mě dveře otevřené.  Přeji hodně štěstí a úspěchů.

Děkuji maminkám, které napekly vynikající  bábovky a perníčky.

Krásné prázdniny!

více fotografií

Mgr. Ladislav Vaňková

Aktualizováno: 27.6.2019 — 15:10

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Základní škola a mateřská škola Častolovice © 2021
Facebook
Instagram